Občas když vidím, kam se po začátku někteří členové týmu rozjedou, tak se mi chce brečet. Takže jsem se rozhodl začít s tutoriály na jednotlivé mapy. Jako první jsem vzal jednu ze základních map a to jsou Doly. Tutoriál se bude orientovat dle tohoto stronku obrázku, který jsem upravil v malování
Obecné rady pro všechny typy tanků - NIKDY nejezděte už od začátku okolo kopce přes město (vyškrtnutá oblast). Pokud máte medko, jste potřeba na kopci, pokud máte heavynu, tak než tam dojedete tak už může být po bitvě nebo se pak dostanete do křížové palby od TDček na camper postu (oblast 3) a medek z kopce.
Medka, lighti
1. Pokud máte medko/lightko nebo nějakej rychlej tank, tak je vaší povinností jet na kopec (žlutá značka uprostřed mapy). Kdo obsadí kopec, má obrovskou výhodu nad nepřátelským týmem a troufnu si říct, že vyhrává 80% bitev.
2. Pokud má nepřátelský tým více medek, i tak zkuste jet na kopec, někdy se stane, že nepřítel není tak zkušenej a na ten kopec nepojede. Pokud tam pojede jednoznačná přesila, zkuste je hitnout při přejezdu na kopec a pak odtamtud odjeďte. Ideálně můžete zkusit obchvat přes ostrov (oblast 1), kde je ze začátku můžete ostřelovat a následně tlačit dál až k jejich spawnu. Můžete také zvolit obchvat přes město (teď už ano, ale rozhodně ne od začátku bitvy), vše záleží na rozmístění nepřítele. Pokud má několik TDček, která kempí, pak se dostanete do křížové palby, tudíž je lepší obchvat přes ostrov. Naopak pokud má hlavně heavyny pod kopcem (oblast 2), tak se (zejména pokud startujete na severní základně) vyplatí spíše obchvat přes město.
Taktika ze severní báze, z jižní je prakticky totožná akorát naopak. Zelené čáry značí střelbu, červené váš pohyb a žluté křížky značí pravděpodobný střet s nepřítelem. Nejdříve jedete ze spawnu medek (oblast 3) na kopec, pak jsou tam 2 již zmíněné individuality pokud by byl nepřítel v přesile a obsadil kopec (hlavně se tam nesnažte za každou cenu vyjet, ale někdy na druhou stranu je lepší obětovat pár HP abyste ten kopec měli, to už je na rozhodnutích hráče v dané situaci). Každopádně primární je obsadit kopec, pokud se vám to podaří tak už je vcelku jasné co dělat.
Heavyny, pancéřované TDčka (jako třeba JagdpzE-100)
1. Tady není absolutně co řešit, máte jenom jednu jedinou možnost kam jet. Největší chyba co můžete udělat je jet okolo kopce nebo, nedejbože, zakempit to na ostrově. Prostě musíte jet přímo pod kopec do oblasti 2, kde (pokud vaše medka obsadili kopec) musíte chránit vaše medka, aby na ně nevyrushovali nepřátelské heavyny a neztratili tak důležitý kopec, který se vám podařilo obsadit. Nejednou se mi stalo, že jsem sice obsadili kopec, ale protože naše heavnky kempily nebo jely nesmyslně okolo, tak tam na nás vyjely heavyny a kopec i bitvu jsme zbytečně ztratili. Pokud nepřátelské medka obsadí kopec, tak se musíte trochu zatáhnou a ideálně se přitisknout k úpatí toho kopce, abyste se nedostali do křížové palby od medek z kopce a počkat až vaše medka dokončí obchvat a dostanou se jim do zádě (jistě, to je ideální případ, když vaše medka budou inteligentní, ne vždycky to tak samozřejmě je).
TDčka
Jak jsem již několikrát zmiňoval, TDčka nehraju, ale i tak dovedu říct, kde aspoň trochu můžete tomu týmu pomoc. Máte vlastně 2 možnosti - buď zůstat kempit v oblasti 3 nebo jet kempit na ostrov. Pokud vaše medka obsadí kopec, tak nemá smysl zůstávat v oblasti 3 a je lepší když se přesunete na ostrov. Pokud vaše medka ztratí kopec, tak je to na vaši vlastní volbě dle konkrétní situace.
Jistě, všechno záleží na konkrétních situacích a jednotlivých bitvách, setupech týmů atd.. Ale ty základy kam máte jet ze začátku je důležité vědět, protože většina bitvy se rozhoduje na začátku tím, kam pojedete. Doufám, že ty obrázky budou aspoň trochu přehledné a že si z toho nováčci něco vezmou.
Edited by Sariel_, 22 August 2015 - 05:10 PM.