Další díl taktik k mapám, tentokrát sem si vzal Zimní Malinovku, protože častěji a častěji vidím, jak hráči jezdí úplně špatně.
První čeho si asi všimnete je, že jsem vybílil téměř celou spodní půlku mapy. Proč? Protože absolutně nemá smysl tam s čímkoliv jezdit. Taktika je sice naznačena jenom z jedné strany, ale z druhé je to naprosto totožné, akorát zrcadlově.
Medka, lighty
Kopec, kopec, kopec (oblast 1). Jezdím tam ať už mám papírové medko nebo pancířované medko. Kopec je na této mapě prostě naprosto stěžejní oblast, kde se odehrává 95% bitev. Výjimku jsem udělal jenom když jsem měl stock tank a ještě jsem byl low tier, pak jsem jel tedy doleva, jak naznačují čáry, buď přes vodu nebo okolo báze a nepřátelům do zad. To samozřejmě můžete aplikovat i s papírovými medky jako Leopard apod. Na kopci se vám také naskýtají možnosti obchvatů, když sjedete dolů a můžete heavynám střílet dozad. To ale doporučuju dělat až v pokročilejší fázi bitvy, když se ujistíte, že nepřítel už nemá žádné TDčka na camper postech (žluté tečky), jinak byste se dostali do křížové palby.
Heavyny, pancéřovana TDčka
Opět kopec. Tady k tomu není ani nic jinýho co dodat. Prostě musíte jet na kopec, protože pak tam chybíte a váš tým kvůli tomu může prohrát bitvu. Nedávno jsem potkal četu ST-I a E-75...oba dva jeli úplně okolo dolů, přes celou mapu. Kopec jsme naštěstí zvládli i bez nich a oba skončili bez výstřelu s 0 dmg. Tak takhle prosím ne.
TDčka
Jakmile máte něco pancéřovanějšího nebo s věží, tak platí návod nahoře. S papírákama vám asi nezbývá nic jinýho než to zakempit na žlutě vyznačených camper postech, v pozdější fázi byste se měli rozjet například do zad, jak to bylo u papírových medek nebo pomoc na kopci. Stát tam celou dobu asi moc nemá smysl. Víc vám tady u TDček neporadím.
Tohle je jedna z těch map, kde nejde o situaci nebo konkrétní bitvu, tady musíte vždycky téměř se vším hned ze začátku valit na kopec.