Zdravím všechny přítomné,
ne zcela souhlasím s tím, že by mělo být vytvořeno nějaké omezení, které by novým hráčům znemožnilo nakupovat prémiové vozidla vysokých úrovní, neboť je třeba mít na paměti, že by se jednalo o poměrně radikální změnu, zda-li by hráč musel mít v garáži tank identického tieru nebo o tier nižší jako je ten, který si chce zakoupit. Z mého pohledu by omezení nemělo být tak razantní oproti tomu, jak to funguje momentálně. Sám jsem si první prémiové vozidlo s tierem VIII zakoupil mezi tiery V a VI a jsem přesvědčený, že by se Blitz začal poměrně odvracet od klasického zázemí v počítačové verzi, což by mohlo do budoucna přinést neblahé následky.
Já osobně nevnímám jako problém to, že někdo vlastní vozidlo, které neumí pořádně ovládat. Mohou totiž existovat i takoví lidé, kteří se snaží, ale přesto jim ta hra nejde do hlavy (případně specifické vozidlo) a nikdy nedosáhnou např. výše (příspěvek #5) požadovaného WR 50 %, nicméně i nadále Blitz hrají, protože je baví. Další mohou být jiní v tom, že danou hru nechtějí řešit do hloubky a zkrátka si alespoň jednou chtějí ohmatat ovládání tanků na tieru X. Ostatní jsou zase jako my, kteří se snaží něco přiučit na fóru a tedy mají touhu dobře zahrát téměř každou bitvu, pokud je to tedy v jejich silách. Z vlastní zkušenosti si nic nedělám z hráčů, kterým se nedaří, poněvadž existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivňovat jejich dovednost ve hře. Dobrým příkladem je třeba Wi-Fi připojení, které není tak stabilní jako připojení pomocí kabelu. Viděl jsem i takové případy, kdy se určitý hráč snažil mířit a jeho střela do požadovaného místa vyletěla až ve chvíli, kdy nepřátelský tank už necelých deset vteřin stál na jiné pozici. Něco podobného platí i u méně výkonných mobilních zařízení, kdy pády FPS mohou člověka zbavit možnosti se plně soustředit na bitvu.
Přiznávám, že jsem dříve nadával, když někdo v bitvě dělal hlouposti, ale později jsem si uvědomil, že někdo zkrátka nemusí mít možnosti a dovednosti identické s těmi našimi, takže bychom místo kritiky měli spíše zachovat chladnou hlavu a přijmout to, že všichni nejsme stejní. (Na druhou stranu jsou úplně jinou kapitolou hráči, kteří úmyslně blokují cestu ostatním, nebo tropí jiné nešvary.) Poslední dobou nad tím prostě mávnu rukou a zahraji si další bitvu, u které doufám, že bude lépe zahraná než ta předchozí.
Plně chápu, že si přejete mít radost z kvalitnějších bitev, poněvadž jeden "chybějící" hráč v Blitzu a počítačové verzi je poměrně velký rozdíl, ale vzhledem k hráčům, kteří se k těmto věcem ani nemohou vyjádřit, poněvadž ani netuší o probíhající komunikaci mezi komunitními koordinátory a hráči na tomto fóru, zastávám názor takový, aby se nic neměnilo. Pokud by však k nějaké takové změně došlo, omezení bych volil takové, aby hráč měl minimálně jeden tank o dva tiery nižší, než by byl jeho budoucí prémiový tank. Zda-li by se jednalo o hráče, který již má solidně rozjetý účet v počítačové verzi, bylo by moudré, aby se ho omezení netýkalo.
Co se týče klasických neprémiových vozidel, žádné distance bych nezaváděl, i kdyby se jednalo o tiery X, poněvadž by na to nejvíce dopláceli ti hráči, kteří tu hru tolik neřeší.
Sice je to trochu mimo mísu, ale pokud se jedná o takové rozhodnutí, které má vést k jiné a případně lepší verzi World of Tanks Blitz, bude zřejmě nutné začít efektivně sbírat feedback i z jiných zdrojů jako je Facebook (minimálně tam zaslat odkaz na probíhající diskuzi na fóru), nebo přímo do hry implementovat jakýsi anketovník, díky kterému by bylo možné průběžně sbírat velice objektivní feedback z mnohem obšírnější skupiny hráčů, než je ta na fóru. V oznámeních by se zkrátka objevilo něco ve smyslu: "Pomozte nám s vývojem hry," kde by byly vypsány otázky, na které by bylo možné v anketovníku dobrovolně odpovídat v různých předdefinovaných odpovědích.
S pozdravem a přáním hodně zdaru ve hře i v životě
Erethiel
Edited by Erethiel, 07 March 2016 - 09:58 PM.