Odcinek 2 BTMY - Wasze propozycje
#42 Posted 06 April 2016 - 12:09 AM
#43 Posted 06 April 2016 - 12:43 AM
Rafa_sniper_2014, on 06 April 2016 - 01:09 AM, said:
- w 100% popieram,
- w 100% prawda o MM z ostatnich 2-3 miesięcy,
- u mnie w klanie już kilka osób STRAJKUJE z tego powodu
Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:
- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...
- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...
- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...
i kto tu jest huncwot?
#44 Posted 06 April 2016 - 06:06 AM
Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!
#45 Posted 08 April 2016 - 06:07 AM
A ja bym chciał:
Możliwość testowania czołgów za darmo przed kupnem ich, czyli gra na boty. W ten sposób nie byłoby pytań Maus czy E100, Maluch 125p czy Maluch 126p? Możnaby było wejść w tryb testowy, w którym mamy wszystkie czołgi w grze i nielimitowaną liczbę golda, i srebra, ale gry rozegrane testowymi pojazdami nie zmieniają nam statystyk, nie dodają srebra. W takim trybie to my jesteśmi MM. Sami wybieramy mapę, pojazdy botów i czy są top czy nie. Ogólnie w tym trybie możnaby grać bez internetu, bo system botów i RNG w tym trybie mogą zostać dodane do plików gry tylko na tryb testowy
#46 Posted 08 April 2016 - 12:20 PM
Myślę, że nie da się zadowolić wszystkich. Dlatego wydaje mi się , że koncepcja poziomów gry byłaby dobra. Wtedy może wszyscy byliby zadwoleni .
Mielibyśmy poziom łatwy i MM +/- 1 (niskie zarobki), normalny (taki jak teraz.), oraz trudny ( my zawsze na dole stawki - dla ambitnych, z możliwością większego zarobku).
Aby uniknąć zamieszania w statystykach to wprowadzić albo trzy oddzielne tabele lub stopnie wojskowe, gdzie na łatwym poziomie nie można mieć więcej jak itd.

#48 Posted 08 April 2016 - 07:26 PM
Edited by Vespac, 08 April 2016 - 07:29 PM.
- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...
i kto tu jest huncwot?
#49 Posted 09 April 2016 - 02:46 AM
Vespac, on 08 April 2016 - 07:26 PM, said:
W realnej bitwie dostaje się szkolenie (przechodzi poziomy wtajemniczenia, jest się bardziej poinformowanym niż szeregowy) i weterani mają większe szanse na zwycięstwo , mimo przewagi wroga.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale gra coraz mniej osób... dlatego , że mamy taki, a nie inny system losowań. Czas na zmiany...
#50 Posted 09 April 2016 - 11:50 AM
Markusvandrago2, on 09 April 2016 - 03:46 AM, said:
W realnej bitwie dostaje się szkolenie (przechodzi poziomy wtajemniczenia, jest się bardziej poinformowanym niż szeregowy) i weterani mają większe szanse na zwycięstwo , mimo przewagi wroga.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale gra coraz mniej osób... dlatego , że mamy taki, a nie inny system losowań. Czas na zmiany...
To znaczy dlatego, że jest cała masa leni, którym się nie chce poszukać i nauczyć się podstaw walki gra ma zmienić formę?
Jak zrobimy podział typu żałosne nooby, średniacy, dobrzy oraz super to niektórzy stracą jakąkolwiec szanse na rozwój. Mało tego to co w innym poście kiedyś proponowałeś czyli podział na poziomy trudności pod względem finansowym wcale nie ograniczy parcia noobów na te wyższe poziomy bo ich psychika jest taka, że są przekonani o swoich super umiejętnościach cytuje "...na niższych tierach wszytkich mam na raz a na wysokich się rozwijam" statystyki autora wypowiedzi temu zaprzeczały.
i kto tu jest huncwot?
#51 Posted 09 April 2016 - 12:42 PM
Vespac, on 09 April 2016 - 11:50 AM, said:
To znaczy dlatego, że jest cała masa leni, którym się nie chce poszukać i nauczyć się podstaw walki gra ma zmienić formę?
Jak zrobimy podział typu żałosne nooby, średniacy, dobrzy oraz super to niektórzy stracą jakąkolwiec szanse na rozwój. Mało tego to co w innym poście kiedyś proponowałeś czyli podział na poziomy trudności pod względem finansowym wcale nie ograniczy parcia noobów na te wyższe poziomy bo ich psychika jest taka, że są przekonani o swoich super umiejętnościach cytuje "...na niższych tierach wszytkich mam na raz a na wysokich się rozwijam" statystyki autora wypowiedzi temu zaprzeczały.
Grają w to różni ludzie i nie da się wyeliminować noobów, zawsze będą. Jednak w obecnej sytuacji potrzebne jest jakieś rozwiązanie , a skoro społeczność nie chce MM +/- 1,to może poziomy. Można tak ustawić zarobki, że na łatwym poziomie nie da się, albo zbadać maszyny powyżej jakiegoś poziomu, lub zarobić powyżej ... W takim wypadku wcześniej, czy później gracz będzie musiał opuścić szkółkę... Ponadto, można zrobić, że po zdobyciu poziomu, będzie miał dostęp do jakiś materiałów szkoleniowych.
P.S myślę, że trzeba szukać rozwiązań, a nie wszystko krytykować.
#52 Posted 09 April 2016 - 03:20 PM
Markusvandrago2, on 09 April 2016 - 01:42 PM, said:
Grają w to różni ludzie i nie da się wyeliminować noobów, zawsze będą. Jednak w obecnej sytuacji potrzebne jest jakieś rozwiązanie , a skoro społeczność nie chce MM +/- 1,to może poziomy. Można tak ustawić zarobki, że na łatwym poziomie nie da się, albo zbadać maszyny powyżej jakiegoś poziomu, lub zarobić powyżej ... W takim wypadku wcześniej, czy później gracz będzie musiał opuścić szkółkę... Ponadto, można zrobić, że po zdobyciu poziomu, będzie miał dostęp do jakiś materiałów szkoleniowych.
P.S myślę, że trzeba szukać rozwiązań, a nie wszystko krytykować.
szukamy rozwiązań a jednym z elementów jest krytyka (nie myslić z narzekaniem)
Na razie poziomy mnie nie przekonują ale nie wykluczam, że tego typu rozwiązania.
Materiały szkoleniowe to jest na pewno dobry pomysł, sam optyje za tym by tych leni i nowicjuszy w jakiś sposób uczyć, niestety myślenie boli i nie każdy umie znaleźć coś u wujka.
Mój pomysł dotyczył pokoju treningowego takiego np. jak w serii ASSASIN.
NIESTETY na tym forum piszemy o tych samych wątkach w różnych tematach, ja się już pogubiłem co gdzie było pisane.
i kto tu jest huncwot?
#53 Posted 09 April 2016 - 11:47 PM
#54 Posted 10 April 2016 - 08:44 AM
JrTanker, on 10 April 2016 - 12:47 AM, said:
odplyw graczy=brak powtórek, treningówek oraz kompanii,
ileż można grac to samo w kółko
o to jest fajny i ciekawy pomysł dla WG i graczy (rozumiem, że chodzi o kampanie?)
DEVLOPERZY WG
- kładziecie nacisk na integracje i współprace graczy w klanach więc opracowanie KAMPANI dla klanów nie jest dla was trudnym zadaniem, tym bardziej że cały czas udostępniacie różne zadania takie jak misje czy konkursy
- o pokojach TRENINGOWYCH tłuczemy od dłuższego czasu, ważne jest by one przyciągneły również słabych, leniwych i okazyjnych graczy, których będzie zawsze dużo a to oni swoim ignoranctewm psują innym graczą rozrywkę.
Edited by Vespac, 10 April 2016 - 09:00 AM.
i kto tu jest huncwot?
#55 Posted 10 April 2016 - 01:27 PM
chodzi o kompanie.
ale kampania po wprowadzeniu cw jak najbardziej.
ja mam na myśli inne wykorzystanie treningówek.
Edited by JrTanker, 10 April 2016 - 01:30 PM.
#56 Posted 20 January 2017 - 06:10 PM
#57 Posted 10 February 2017 - 02:30 PM
Czy jest szansa poprawienia/ujednolicenia komunikatów klanowych? Mam 3 różne urządzenia, na 3 urządzeniach w zakładce "clan notification" widzę różne komunikaty (dojścia do klanu, odejścia z klanu).
I tak, na PC mam jedno powiadomienie z sierpnia 2016 i kolejne ze stycznia 2017, na drugim PC mam powiadomienia z lutego 2017 ale nie mam tych z sierpnia 2016 i stycznia 2017 a na androidzie mam kilka randomowych powiadomień z różnych okresów ale bez tych, które były na PC.
Planujecie to jakoś ujednolicić?
#58 Posted 11 February 2017 - 04:42 AM
Tajfun403, on 16 March 2016 - 08:14 PM, said:
Kolejny idiota
WR gracza to procent łaskawości MM dla niego.
A nie żadny wskaźnik odzwierciedlający umiejętności.
A to, że zwykle nooby mają niski WR to tylko przypadek.
Tajfun403, on 16 March 2016 - 08:14 PM, said:
Kolejny idiota
WR gracza to procent łaskawości MM dla niego.
A nie żadny wskaźnik odzwierciedlający umiejętności.
A to, że zwykle nooby mają niski WR to tylko przypadek.
Jaki [edited]przypadek? Rozpatrując wr na przykładzie konkretnego czołgu i uwzględniając plutony win ratio jak najbardziej zależy od umiejętności. Nazwanie kogoś idiotą tego nie zmieni.
#59 Posted 17 February 2017 - 08:23 PM
Zarzygany_Brajanek_8_Lat, on 11 February 2017 - 05:42 AM, said:
Jaki [edited]przypadek? Rozpatrując wr na przykładzie konkretnego czołgu i uwzględniając plutony win ratio jak najbardziej zależy od umiejętności. Nazwanie kogoś idiotą tego nie zmieni.
Zwycięstwo/porażka to zasługa/wina siedmiu, w dodatku całkowicie losowanych osób. Jak na podstawie łącznych osiągów 7 osób chcesz określić wartość jednej z nich? Oświecisz mnie?
#60 Posted 20 February 2017 - 09:46 AM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users