Jump to content


HELP - po włączeniu bitwy zrywa połaczenie z serwerem

Sony Xperia M - problem

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

Vespac #1 Posted 07 April 2016 - 07:50 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015

Koledzy, znajmomy potrzebuje pomocy:

 

ma Sony Xperia M i od 3 tygodni czyli przed aktualizacją 2.8 podczas wczytywania bitwy wyrzuca go za apki z informacją, że wot blitz jest niedostępny, przez ten okres raz udało mu się zagrać bitwę, reinstalacja appki nic nie daje

 

Czy ktoś z Was wie jak rozwiązać ten problem?

 


Edited by Vespac, 09 April 2016 - 03:13 PM.

Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


Vespac #2 Posted 08 April 2016 - 05:03 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015

Zawsze pełno rad a teraz nikt nie zna przyczyny problemu?

 


Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


Amadeusz_Fighter #3 Posted 08 April 2016 - 05:10 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 8700 battles
  • 832
  • [PADUT]
  • Member since:
    12-09-2014

View PostVespac, on 08 April 2016 - 06:03 PM, said:

Zawsze pełno rad a teraz nikt nie zna przyczyny problemu?

 

 

 

Ustawienia aplikacji i wyczyść dane. Może być konieczne pobranie plików gry od nowa (to idzie z automatu po włączeniu gry). Jeśli nie działa to wyczyścić pamięć RAM. Jeśli nie wie jak to niech pisze do mnie w grze.

 

 

Informatyk z zamiłowania



Vespac #4 Posted 08 April 2016 - 05:23 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015
ok, dzieki dobry człowieku

Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


Rafa_sniper_2014 #5 Posted 08 April 2016 - 05:50 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 86883 battles
  • 978
  • [CHWAT]
  • Member since:
    12-08-2014
Przyczyną może być też konflikt z jakimś programem, który instalował w tym czasie.

Vespac #6 Posted 08 April 2016 - 08:45 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015

View PostRafa_sniper_2014, on 08 April 2016 - 06:50 PM, said:

Przyczyną może być też konflikt z jakimś programem, który instalował w tym czasie.

 

ok, zapytam (modów, skórek nie instalował)

 

zrobił co Amadeusz mu podpowiedział, zagrał jedną bitwę i niestety znowu to samo (nie wiem co uzgodnili)


Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


_UnicumNOOB_ #7 Posted 08 April 2016 - 09:01 PM

    Sergeant

  • Player
  • 21563 battles
  • 421
  • Member since:
    02-28-2015
Polecam full wipe ... na 100% pomoże 

Amadeusz_Fighter #8 Posted 09 April 2016 - 07:44 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 8700 battles
  • 832
  • [PADUT]
  • Member since:
    12-09-2014

View PostVespac, on 08 April 2016 - 09:45 PM, said:

 

ok, zapytam (modów, skórek nie instalował)

 

zrobił co Amadeusz mu podpowiedział, zagrał jedną bitwę i niestety znowu to samo (nie wiem co uzgodnili)

 

Wyczyszczenie pamięci RAM na 100% pomoże ale on nie jak to zrobić, a ja mam Samsunga i nie mając jego telefonu w ręce mu nie pomogę. Chodzi o otwarte w tle aplikacje,  które zajmują pamięć operacyjną. Przez to kiedy włączysz bitwę wzrasta zapotrzebowanie Blitza na pamięć RAM i skutkuje to crashem. Jeśli wyczyszczenie pamięci RAM nic nie da polecam napisać ticket do supportu WG.

Vespac #9 Posted 09 April 2016 - 03:09 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015
no tak, może ma ktoś z forumowiczów SONY XPERIA M i wie jak na tym telefonie wyczyścić pamięć RAM?

Edited by Vespac, 09 April 2016 - 03:10 PM.

Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


Vespac #10 Posted 09 April 2016 - 07:38 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015

View Postbartas0016, on 08 April 2016 - 10:01 PM, said:

Polecam full wipe ... na 100% pomoże 

 

nie pomogło :teethhappy:

 

A teraz słuchajcie:

 

zrobiłem test na moim ipadzie wszedłem na kolegi konto włączyłem bitwę, trochę jakby opóźnienie lub cięcie przy strzale w trybie snajperskim ale mnie dopiero wcieło gdy pod koniec bitwy wywaliło mi połaczenie z serwera!!! Więc o co chodzi bo to co się stało to zaprzeczenie winy urządzenia lus os?


Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


Amadeusz_Fighter #11 Posted 09 April 2016 - 07:41 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 8700 battles
  • 832
  • [PADUT]
  • Member since:
    12-09-2014

View PostVespac, on 09 April 2016 - 08:38 PM, said:

 

nie pomogło :teethhappy:

 

A teraz słuchajcie:

 

zrobiłem test na moim ipadzie wszedłem na kolegi konto włączyłem bitwę, trochę jakby opóźnienie lub cięcie przy strzale w trybie snajperskim ale mnie dopiero wcieło gdy pod koniec bitwy wywaliło mi połaczenie z serwera!!! Więc o co chodzi bo to co się stało to zaprzeczenie winy urządzenia lus os?

 

Ticket do Wargaming 

Vespac #12 Posted 09 April 2016 - 07:51 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015

View PostAmadeusz_Fighter, on 09 April 2016 - 08:41 PM, said:

 

Ticket do Wargaming 

 

poszedł

 

teraz to mnie zintrygowało jakim cudem są błedy na koncie?

mało, że wywala ale również cięcia to sprawa konta/serwera a nie sprzętu, bo jemu to też doskwierało a mnie już w jednej niepełnej bitwie bardzo przeszkadzało.


Edited by Vespac, 09 April 2016 - 07:54 PM.

Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


Amadeusz_Fighter #13 Posted 09 April 2016 - 08:22 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 8700 battles
  • 832
  • [PADUT]
  • Member since:
    12-09-2014

View PostVespac, on 09 April 2016 - 08:51 PM, said:

 

poszedł

 

teraz to mnie zintrygowało jakim cudem są błedy na koncie?

mało, że wywala ale również cięcia to sprawa konta/serwera a nie sprzętu, bo jemu to też doskwierało a mnie już w jednej niepełnej bitwie bardzo przeszkadzało.

 

Nie mam pojęcia. :)

GRK83 #14 Posted 11 April 2016 - 07:22 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 32943 battles
  • 180
  • [CHWAT]
  • Member since:
    12-23-2014
Spróbuj zejść z ustawieniami grafiki na minimum, zwłaszcza wyłącz tekstury HD. Na GalaxyS3 też miałem okazyjne wywalanie gry - myślałem, że ustawienia są na minimum, ale właśnie tekstury HD były włączone. Po ich wyłączeniu stabilność zrobiła się dużo lepsza, a wcześniej próbowałem już też reinstalacji, czyszczenia, etc.

Tajfun403 #15 Posted 11 April 2016 - 11:41 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 11293 battles
  • 1,402
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014
Ja mam tak, że jeśli długo mam grę (zainstalowaną), to po jakimś czasie zaczyna mi crashować przy wczytywaniu bitwy. Zaczyna się zwykle co 20-30 (?) bitew, i ponowne włączenie pomaga, potem  crashe są coraz częstsze, a do dołączenia do bitwy trzeba resetować grę nawet 4 razy. W takiej sytuacji - już tylko reinstal.

Edited by Tajfun403, 11 April 2016 - 11:41 AM.

Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


Vespac #16 Posted 11 April 2016 - 12:48 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 40460 battles
  • 2,107
  • [F47]
  • Member since:
    04-08-2015

odpowiedź supportu po zrobieniu testu CPU-Z pokrywa się z tym co napisał @GRK83

 

Sony Xperia M kolegi ma procesor 975 Mhz zaokrągleniu, ustawienia grafiki były zbyt wysokie żeby gra działała stabilnie, zmniejszyliśmy na minimum i będziemy testować, moje spostrzeżenie jest też takie, że w kolejnych aktualicacjach coś zawsze dochodzi a producent na pewno nie optymalizuje gry pod użądzenia, które nie spełniają wymaganych zaleceń

 

obenie minimalne zalecenia dla procesora to 1200 Mhz a zalecane to 1500 Mhz

 

Dlatego @Tajfun sprawdź procesor jeśli jest poniżej 1200 Mhz to grafika na miniumum (ewentualnie rysowanie możesz próbować wyżej) jeśli procek jest powyżej 1,2 to napisz jakie masz ustawienia grafiki.


Edited by Vespac, 11 April 2016 - 12:49 PM.

Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


GRK83 #17 Posted 11 April 2016 - 02:28 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 32943 battles
  • 180
  • [CHWAT]
  • Member since:
    12-23-2014

Patrząc na http://wotblitz.eu/p...m-requirements/ wymagania dla Androida to:

  • GPU: przynajmniej Tegra 3, Mali-400MP, Adreno 320 lub PowerVR SGX544
  • Procesor: min. 1,2 GHz (1,5 preferowany), podwójny rdzeń
  • RAM: 1 GB min

 

Z kolei Xperia M ma mniej więcej takie bebechy:

  • CPU: dual-core, Qualcomm, 1 GHz
  • GPU: Adreno 305
  • RAM: 1GB

 

Czyli jest poniżej wymagań minimalnych w zakresie CPU i GPU. Niestety co aktualizacja będzie tylko gorzej, bo stopniowo gra zużywa więcej zasobów (co normalne)

 

pozdrawiam

 


Edited by GRK83, 11 April 2016 - 02:29 PM.


so_mar #18 Posted 11 April 2016 - 07:42 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 10335 battles
  • 1,642
  • [GRZYB]
  • Member since:
    12-02-2012
W dużym WoT od zawsze jest problem ze zwalnianiem RAM ,być może został przeniesiony też do Blitz.

Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users