Jump to content


Jak funguje auto aim?


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

MadSkunk #1 Posted 05 June 2016 - 09:12 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 19944 battles
  • 1,253
  • [TFCZ]
  • Member since:
    07-06-2013

Po shlednuti videa http://forum.wotblit...527#entry277527 vyvstava otazka, jak funguje auto aim pro konkretni zarizeni.

Autor videa pouze zamiri na tank bez nutnosti pouziti dalekohledu a projektil zasahne.

Ja abych takto efektivne strilel, musim zapnout dalekohled, zamirit na pouzitelne misto, dalekohled vypnout a pak se mi teprve drzi cil v hledacku i bez dalekohledu bez ohledu na vlastni manevry.

Kdyz to neudelam, zamirim na tank a netrefim nic. Pri kontrole dalekohledem zjistim, ze autoaim ve skutecnosti miril mimo cil.

Pri kolecku smrti v huste zastavbe neni cas s dalekohledem hrat, takze jsem ten manevr musel omezit.

Muj system je android 4.4, nevi k tomu nekdo neco?


Any problem? Send me this form.

Máš problém? Pošli mi tento formulář.


BobiSK #2 Posted 05 June 2016 - 11:51 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 2084 battles
  • 55
  • Member since:
    10-30-2015
To nebude Androidom, skús si zapnúť auto-aim s tlačítkom (Nastavenia, Ovládanie) a možno to pôjde. Ak to nezaberie, auto-aim vypni a znova zapni. A keďnezaberie ani to, tak preinštaluj WoTko

To najlepšie z mojej garáže:

IS-3, T-34-85, VK 30.02 D, T-34, T49 a iné...

 


xxxFIREFOXxxx #3 Posted 05 June 2016 - 12:45 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 10892 battles
  • 1,314
  • Member since:
    12-24-2014
Auto aim zamieri tam kde zamieris ty. Ide o to, ze auto aim drzi aj zameranie mimo ciel, kvoli predstaveniu strelby na dlhsie vzdialenosti. Ty v normalnom rezime na dialku zamerias meter od ciela trebars napravo a auto aim to zameranie drzi nadalej meter napravo.

Nepriatelov sa nebojim, na mnozstvo nehladim


Sariel_ #4 Posted 05 June 2016 - 01:59 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 5506 battles
  • 1,951
  • Member since:
    03-13-2013
My jsme mu uz nekolikrat rikali at zacne zamerovat, ale on ne, on je na to proste zvyklej, no scope rany dava i s hvezdou smrti s Heshem a nakym zazrakem se mu dari netrefovat pasy. Myslim, ze ani on sam nevi poradne jak :D

 

Samsung Galaxy S6 Edge, Android 6.0

 

[H4PKY] náborové vlákno   My YT channel   Twitch - streaming clan battles

 
 

 


MadSkunk #5 Posted 06 June 2016 - 01:54 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 19944 battles
  • 1,253
  • [TFCZ]
  • Member since:
    07-06-2013

Ja jenon potrebuju vedet, jestli je muj problem androidem, nebo tu funkci blbe pouzivam.


Edited by MadSkunk, 06 June 2016 - 01:57 PM.

Any problem? Send me this form.

Máš problém? Pošli mi tento formulář.


Tuvoc #6 Posted 06 June 2016 - 03:06 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 18088 battles
  • 726
  • [SCRY_]
  • Member since:
    03-09-2013

View PostMadSkunk, on 06 June 2016 - 02:54 PM, said:

Ja jenon potrebuju vedet, jestli je muj problem androidem, nebo tu funkci blbe pouzivam.

 

Made bylo by dobry kdybys udelal video jak to u tebe vypada...Takhle ti nikdo asi nepomuze...Co jsem videl na tom videu z odkazu,tak si ve vetsine pripadu predmeril ve sniperu, vystrelil a pak na tom tanku nechal zamerovac prilepenej a po nabiti uz strilel na jistotu...Bylo tam par zamireni v arkadovym pohledu,ale to se darilo i me,v etsinou na vetsi tanky...

Máš zájem vyhrávat bitvy spolu s jinými česky nebo slovensky hovořícími hráči? Máš zájem se dále zdokonalovat v hraní WOT Blitz? Pokud ano, připoj se k nám do klanu StopCry! a zahraj si s hráči podobného smýšlení.


esprit_cz #7 Posted 07 June 2016 - 12:03 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 35418 battles
  • 4,562
  • [SCRY]
  • Member since:
    02-02-2015
Já tu funkci mám vypnutou. Funguje to jak, když nefunguje. Možná se to za tech x měsíců, co to nepoužívám změnilo. Můžu to zkusit


MadSkunk #8 Posted 10 June 2016 - 12:17 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 19944 battles
  • 1,253
  • [TFCZ]
  • Member since:
    07-06-2013

View Postesprit_cz, on 07 June 2016 - 01:03 AM, said:

Já tu funkci mám vypnutou. Funguje to jak, když nefunguje. Možná se to za tech x měsíců, co to nepoužívám změnilo. Můžu to zkusit

 

Prosim zkus, pac i u me to funguje, jak kdyz nefunguje.

 

Tuvoc: zatim je tvorba videi mimo moje technicke moznosti, pokud to ma mit hlavu a patu. U toho videa chapu predmerenim scopem, protoze tak to delam taky. Mireni bez scopu me ale s rychlymi stroji potapi. Nemam cas pri krouzeni kolem nejake rychlotocive obludy premerovat a uz jsem takhle nekolikrat hodne nekorektne umrel. Stred zamerovace prilepenej na stred tanku, ale ve skutecnosti jsem palil pod nej do zeme. Nebo jsem si v zoufalstvi  pustil scope a zarazil se o schody nebo kamen a nakoupil to.


Any problem? Send me this form.

Máš problém? Pošli mi tento formulář.


MadSkunk #9 Posted 03 July 2016 - 11:51 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 19944 battles
  • 1,253
  • [TFCZ]
  • Member since:
    07-06-2013

View PostTuvoc, on 06 June 2016 - 04:06 PM, said:

View PostMadSkunk, on 06 June 2016 - 02:54 PM, said:

Ja jenon potrebuju vedet, jestli je muj problem androidem, nebo tu funkci blbe pouzivam.

 

Made bylo by dobry kdybys udelal video jak to u tebe vypada...Takhle ti nikdo asi nepomuze...Co jsem videl na tom videu z odkazu,tak si ve vetsine pripadu predmeril ve sniperu, vystrelil a pak na tom tanku nechal zamerovac prilepenej a po nabiti uz strilel na jistotu...Bylo tam par zamireni v arkadovym pohledu,ale to se darilo i me,v etsinou na vetsi tanky...

Tak uz jedno video existuje. Najdete ho zde:

http://forum.wotblitz.eu/index.php?/topic/28770-aktualizace-211-technicke-problemy-verze-android-ios-win10-macos/#entry397917



MadSkunk #10 Posted 02 November 2016 - 01:33 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 19944 battles
  • 1,253
  • [TFCZ]
  • Member since:
    07-06-2013
Jak to vlastne vypada? Delime se na lidi, kterym to funguje a kterym ne?
Prosim spoluhrace s iOSem a androidem nad 5.0, jestli by se na to nepodivali, jakmile se odladi nova aktualizace.

Any problem? Send me this form.

Máš problém? Pošli mi tento formulář.


JohnGhrroul #11 Posted 03 November 2016 - 02:04 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 19472 battles
  • 126
  • [CB-CZ]
  • Member since:
    04-12-2016

Mě autoaim funguje jak na iPhone (hraji opravdu málo) tak na iMac (hraji opravdu hodně).

K tomu videu na začátku, Autoaim se na iOS dá nastavit buď ZAPNUTO, ARKÁDA, NA TLAČÍTKO. Takže pokud máš ZAPNUTO, kdykoliv najde cíl, tak ho sleduje, ARKÁDA znamená, že v odstřelovacím režimu je to vypnuté a NA TLAČÍTKO je to na tlačítko. :) Na MacOS je autoaim na pravém tlačítku myši.

 

V podstatě mám vypozorováno toto:

V předminulém patchi stačilo pro zachycení tanku do autoaim, tento tank mít kdekoli v zaměřovači. Nyní musí být tank vysvícen a alespoň půl vteřiny svítit. Dřív si to podle mého pamatoval a i když na momentík tank vypadl z hledáčku (nesvítil) tak ho to stejně zachytilo. Teď už ne. Podle mého je to kvůli tomu, aby se smázlo zvýhodnění při použití myši, kdy stačí klik pravým tlačítkem a mám to zaměřené oproti posunu prstem a ťapnutí, které je pomalejší.

 

1) autoaim vždy míří do geometrického středu tanku. Není to tak, že když zamíříme na pásy a zapneme ho, bude se držet na pásech nebo když předsadíme, bude držet předsazení.

2) Autoaim drží na tanku i když zajede za budovu, nebo za terénní nerovnost. I když fyzicky vidíme věž a kousek podvozku, nemusíme trefit právě díky tomu, že se geometrický střed tanku nachází za překážkou nebo za jiným tankem. Autoaim se vždy vypne, pokud ztratíme tank z dohledu nebo pokud je tank zničen.

3) Autoaim předsazuje, pokud se cíl pohybuje. Předsazuje naprosto přesně za předpokladu, že se cíl pohybuje po dané vypočítané trajektorii. Pokud cíl změní směr pohybu v momentě výstřelu, nebo těsně před ním (cca 0,5sec), nemusíme trefit. Stejně tak, pokud cíl najede na terénní nerovnost a poskočí, či náhle zpomalí. Jsou to však nepatrné odchylky od přesnosti a nepodařilo se mi spočítat jak moc je autoaim v těchto případech nepřesný. Předsazení funguje naprosto dokonale. Nezáleží na směru pohybu vašeho tanku, otočení věže, ani směru pohybu soupeře. Podařilo se mi trefit za jízdy s IS-8 jedoucího soupeře s rychlým MT asi na 250m. Nepamatuji si co to bylo, pamatuji si to vlastně jen proto, že jsem mu dal ammorack, můj vůbec první s ruským HT na vyšším tieru (hned další bitvu, kdy jsem přeskočil patřičnou misi s tím, že je to nesplnitelné;):D Vzhledem k době doměřování u ruských heavy tanků se jednalo o obrovskou náhodu. Svědčí to ale o přesnosti, s jakou autoaim předsazuje. Kolikrát si říkám, kam to míří, že to nejde trefit a on se trefí. Zářný příklad je s TD. Autoaim mi namíří kamsi nad tank. Vypínám ho a střelím podle zaměření. Nic. Zapínám a trefuji. Podotýkám, že jde o střelbu na velkou vzdálenost mezi kempujícími TD. Konkrétní příklad na mapě Slepá kolej.

4) Nejsem si naprosto jistý, zda kromě předsazení dokáže i nadsazovat. Myslím si, že ano, ale nemám to vyzkoušené. Nemyslím nadsazení v případě stojícího cíle, který je v jiné rovině než jsme my, ale o nadsazení, když cíl odjíždí směrem od nás a my jsem na vyvýšeném místě. To fakticky nemám ověřeno.

 

Moje zkušenost je taková, že pokud hraji s tankem, kterým prostřelím soupeře kdykoliv (podle typu tanků, tieru ap.) tak autoaim zapínám často, hlavně při přestřelkách v kopcích, kde se poměrně často a rychle vykukuje a jde o co nejrychlejší udělení dmg a likvidaci soupeře, než mu přijede na pomoc těžká technika. Nutno počítat s tím, že při tomto způsobou boje, není možné krýt se terénem, musíte se ukazovat skoro celý, protože autoaim míří vždy do středu tanku. Perfektně se dá používat ve městech, kdy budovy představují jenom kolmé překážky, kdy musíte stejně vyjet, abyste mohli zasáhnout. Někdo namítne, že přesné míření je lepší, ale pokud se strhne mela, kdy se potkají tři a tři tanky proti sobě na malém prostoru a nelze se kvalitně krýt, je dle mého lepší rychle střílet a vždy zasáhnout, než na jeden zásah schytat tři do kožichu. Zapoměl jsem dodat, že to platí jen u rychlých kanónů. Pokud nabíjím víc jak deset vteřin, tak autoaim v tomto případě vůbec nepoužívám. 

Viz. příkladem budiž T-34 s rychlým dělem, můj oblíbenec. 

Obrovská výhoda autoaimu se však ukáže za jízdy a při souboji jeden proti jednomu. Tímto způsobem jsem s RU251 udělal 6k vč. posledních třech soupeřů. Bylo to v dunách a díky zaměření jsem mohl využívat krytí v terénu a vyjet na dunu vždy jen těsně před výstřelem. Soupeř měl dva těžké tanky se kterými jel po dunách tak, aby mě mohl trefit. Autoaim se postaral o přesnou střelbu a já jen na plný plyn drandil okolo a kroužil krásna smrtící kolečka (CoD) a smrtící osmičky (EoD). :)

Další situace, kdy zapínám autoaim je, když si to někde z kopce drandí nějaké LT a myslí si, že ho nikdo netrefí. Chyba. Trefíte všechno. Luchs, Leopard, Spic, RU, Drakula, nic neujede. Fakt to míří pekelně přesně. Kolikrát si říkám, že to nedá, že je to moc daleko. Dá to pokaždě. :) 

Bohužel, pokud jste nejmladší na bojišti nebo máte špatné dělo a nebo pokud střílíte hrachovou kaší, tak sice trefíte, ale neprostřelíte. :)

 

Autoaim je specifický a pokud jej zvládnete využívat, je to bezesporu velká výhoda. 

Určitě se naučte předstřelovat. Pokud vykukujete někde za kopcem a soupeř se kryje, naučil jsem se, že když zmáčknu kratinkou chvíli (zlomek vteřiny) před tím, než se vyhoupnu nad kopeček a zaměřovač naskočí na cíl, tak díky zpoždění na síti trefím, i když bych opticky neměl. Je to celkem logicky pochopitelná chyba, která se nedá odstranit. Jde o to, že trajektorie je spočítaná, ale vykreslení ještě ne, takže sice vy vidíte, že zaměření míří do hlíny, ve skutečnosti už je nad hlínou. Takže když střelím a hned se stáhnu, stává se mi docela často, že trefím, ale opticky vůbec nebylo vidět, že zaměřovací kolečko naskočilo na cíl. Nezvládnu to pokaždé, ale cca dvě třetiny střel takto projde. Demotivující účinek na soupeře netřeba popisovat. :) Samozřejmě to nedělám, pokud nemám krytí zezadu. Jinak dochází k běžné situaci, vyjede, vystřelí, stáhne se, já vyjedu, vystřelím, stáhnu se. Jinými slovy, on mi dal jednu, já mu dal jednu a pak už mě mlátil hlava nehlava. :)


Edited by JohnGhrroul, 03 November 2016 - 08:21 AM.

 

Moje motto:

1. Pstruh je velice plachá ryba, oproti tomu buřt se člověka vůbec nebojí.

2. Neexistuje emoce, která nelze vyjádřit klobásou.


MadSkunk #12 Posted 03 November 2016 - 02:06 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 19944 battles
  • 1,253
  • [TFCZ]
  • Member since:
    07-06-2013
No dobre, ale v tom vlakne je to, co se deje i mne. Krouzim kolem stojiciho tanku s auto aimem bez dalekohledu a cil netrefuju i kdyz na nej ukazuju kurzorem. Po kontrole dalekohledem zjistuju, ze bez dalekohledu mam sice zamerovac na cili, ale ve skutecnosti to tak neni.

Chapu to zatim tak, ze iOSakum ani macakum se to nedeje. Problem bude tedy zrejme jen u androidistu.

Edited by MadSkunk, 03 November 2016 - 02:07 PM.

Any problem? Send me this form.

Máš problém? Pošli mi tento formulář.


ostrostrelci #13 Posted 03 October 2017 - 01:44 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8997 battles
  • 20
  • [RCZSK]
  • Member since:
    02-19-2015

Já mám autoaim zapnutý standardně a(a android mam taky)  vždy drží na místě kam ho namířím když ho dám na pásy tak drží na pásu atd. Ale mimo to jsem zaregistroval že když ho mám namířený tank z boku a jsem zepředu a tam ho neprorazim tak se mi deaktivuje tlačítko na střelbu. To ovšem neplatí z boku. Mam namířeno z boku a v jednom místě ho neprostrelim a tam mířím tak se mi tlačítko ne deaktivovaje. Musim byt zepředu/ze zadu a tam neprorazit aby se deaktivovalo.  Ale co popisuješ ty je úplně jednoduché vysvětlit. Bez zamerovaciho režimu vidíš jinak než s ním. Proto taky na velkou vzdálenost zapnu odstrelovaci režim a zkontroluji zda trefim.  

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users