Jump to content


Aktualizacja 3.6 - raportujcie błędy

3.6

  • Please log in to reply
78 replies to this topic

voulezvous #1 Posted 21 February 2017 - 11:33 AM

    Sergeant

  • EU Community
  • 152 battles
  • 275
  • Member since:
    03-15-2012

Zapraszamy do dyskusji i raportowania zauważonych przez Was błędów.

 

Załączam listę przydatnych informacji przy zgłaszaniu błędów do Supportu:

 

 

Aby dobrze zgłosić błąd należy:

1. Opis
Wyraźny i konkretny opis zawierający wszelkie ważne dla sprawy detale
Przykład: krążownik Aoba: samolot zwiadowczy nie działa

2. Odtworzenie własnych kroków

Podaj sekwencję kroków które należy wykonać by błąd się pojawił.
Przykład: 1. Wybierz krążownik Aoba 2. Wejdź do bitwy (pokój treningowy lub bitwa losowa) 3. Uruchom samolot zwiadowczy

3. Wynik

Co się dzieje gdy błąd się pojawi
Przykład: Po naciśnięciu guzika startu samolotu zwiadowczego słychać dźwięki samolotu ale nic poza tym się nie dzieje. Samolot pozostaje na katapulcie.

4. Oczekiwany wynik

Co się powinno stać.
Przykład: Samolot zwiadowczy powinien opuścić katapultę i wznieść się w powietrze

5. Detale techniczne

Przykład: Czas pojawienia się błędu 19:30 (UTC), plik powtórki (próba uruchomienia samolotu ~ 1 minuta bitwy), pliki: python.log oraz DxDiag.


Niestety nie obsługuję już tego forum. W razie jakichkolwiek pytań proszę kontaktować się z: 

Zloydd i MaXSty1er.


G_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R #2 Posted 22 February 2017 - 10:34 AM

    Sergeant

  • Player
  • 36738 battles
  • 279
  • [PF_]
  • Member since:
    12-08-2012

Po aktualizacji brak możliwości zalogowanie się do gry (przy wpisywaniu hasła komunikat: połaczenie z serwerem przerwane).

Sprawdzałem na dwóch urządzeniach (Nvidia i samsung galaxy). Przeinstalowanie nie pomogło.

Z hasłem wszytsko ok. Na forum mogę się zalogować.

Ticket wysłany.

Na forum angielskojęzycznym gracze zgłaszają ten sam problem.



Alli_PL #3 Posted 22 February 2017 - 10:50 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 33332 battles
  • 42
  • [GNIOT]
  • Member since:
    12-05-2014

Tu bardziej pasuje, więc napiszę jeszcze raz:

 

Poprawiono ochronę FCM 50 t: zmiany dotknęły przednią płytę pancerza oraz jarzmo działa:

  • Dla wieży: ze 120 do 150 mm,
  • Dla jarzma działa: ze 120 do 150 mm.

 

A nie łaska dodać że dla równowagi ZAŁOGA jest teraz na 50% (zgłoszenie do supportu wysłane)

ehhh.. chyba się już nie doczekam, że będzie jakiś update w którym WG czegoś nie spi... przepraszam, chciałem powiedzieć nie zepsuje.



Tricha_ #4 Posted 22 February 2017 - 01:35 PM

    Junior Sergeant

  • EU Community
  • 300 battles
  • 249
  • Member since:
    11-24-2014

View PostKredens_PL, on 22 February 2017 - 10:50 AM, said:

 

A nie łaska dodać że dla równowagi ZAŁOGA jest teraz na 50% (zgłoszenie do supportu wysłane)

ehhh.. chyba się już nie doczekam, że będzie jakiś update w którym WG czegoś nie spi... przepraszam, chciałem powiedzieć nie zepsuje.

 

View PostG_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R, on 22 February 2017 - 10:34 AM, said:

Po aktualizacji brak możliwości zalogowanie się do gry (przy wpisywaniu hasła komunikat: połaczenie z serwerem przerwane).

 

 

hej Dowódcy,

 

Wspomniane błędy zostały już zgłoszone. 

Obecnie trwają prace na ich rozwiązaniem.

 

Przepraszamy za niedogodności!


Commander retired from the service.

In case of questions or issues, please contact Zloydd and MaXSty1er.


G_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R #5 Posted 22 February 2017 - 01:46 PM

    Sergeant

  • Player
  • 36738 battles
  • 279
  • [PF_]
  • Member since:
    12-08-2012

Trwają od samego rana. Czy wiesz kiedy problem zostanie rozwiązany?

Mam nadzieję, że dzisiaj! Od północy rusza event.


Edited by G_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R, 22 February 2017 - 01:53 PM.


G_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R #6 Posted 22 February 2017 - 04:15 PM

    Sergeant

  • Player
  • 36738 battles
  • 279
  • [PF_]
  • Member since:
    12-08-2012

Co za qwa wstyd!!!! Zeby caly dzien spora grupa graczy nie mogla wejsc do gry!!!

I zadnej konkretnej informacji w zakresie naprawy.



lukasztomaszon #7 Posted 22 February 2017 - 09:31 PM

    Private

  • Player
  • 10350 battles
  • 3
  • [1BP]
  • Member since:
    02-08-2016
Potwierdzam problem z FCM 50 t załoga na 50%.

Pawel_swinczak72 #8 Posted 22 February 2017 - 10:34 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 29330 battles
  • 77
  • [PSWE]
  • Member since:
    01-02-2015
A ja nadal nie mogę grać korzystając z komórkowego przesyłu danych. To już nie ma większego sensu.Od grudniowej aktualizacji wyrzuca mnie z gry

Vespac #9 Posted 23 February 2017 - 01:44 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 42573 battles
  • 2,125
  • [VOLOS]
  • Member since:
    04-08-2015

View PostPawel_swinczak72, on 22 February 2017 - 11:34 PM, said:

A ja nadal nie mogę grać korzystając z komórkowego przesyłu danych. To już nie ma większego sensu.Od grudniowej aktualizacji wyrzuca mnie z gry

 

Paweł grałeś wczoraj ze mną w teamie, napisz czy kontaktowałeś się w tej sprawie z supportem i co ci odpowiedzieli?


Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


so_mar #10 Posted 23 February 2017 - 05:52 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 11006 battles
  • 1,682
  • [GRZYB]
  • Member since:
    12-02-2012

View Postvoulezvous, on 21 February 2017 - 11:33 AM, said:

Zapraszamy do dyskusji i raportowania zauważonych przez Was błędów.

 

Załączam listę przydatnych informacji przy zgłaszaniu błędów do Supportu:

 

 

Aby dobrze zgłosić błąd należy:

1. Opis
Wyraźny i konkretny opis zawierający wszelkie ważne dla sprawy detale
Przykład: krążownik Aoba: samolot zwiadowczy nie działa

2. Odtworzenie własnych kroków

Podaj sekwencję kroków które należy wykonać by błąd się pojawił.
Przykład: 1. Wybierz krążownik Aoba 2. Wejdź do bitwy (pokój treningowy lub bitwa losowa) 3. Uruchom samolot zwiadowczy

3. Wynik

Co się dzieje gdy błąd się pojawi
Przykład: Po naciśnięciu guzika startu samolotu zwiadowczego słychać dźwięki samolotu ale nic poza tym się nie dzieje. Samolot pozostaje na katapulcie.

4. Oczekiwany wynik

Co się powinno stać.
Przykład: Samolot zwiadowczy powinien opuścić katapultę i wznieść się w powietrze

5. Detale techniczne

Przykład: Czas pojawienia się błędu 19:30 (UTC), plik powtórki (próba uruchomienia samolotu ~ 1 minuta bitwy), pliki: python.log oraz DxDiag.

 

Czy na pewno mówimy o tej samej grze? Jako przykład ostatecznie mogłoby być,gdyby nie ostatni akapit.


Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!


G_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R #11 Posted 23 February 2017 - 08:57 AM

    Sergeant

  • Player
  • 36738 battles
  • 279
  • [PF_]
  • Member since:
    12-08-2012

http://forum.wotblitz.eu/index.php?/topic/39241-36-known-issues/
 

tu można podziwiać ile baboli narobili.


Edited by G_R_A_V_E_D_I_G_G_E_R, 23 February 2017 - 08:57 AM.


Tomasz7033 #12 Posted 23 February 2017 - 11:12 AM

    Private

  • Player
  • 11380 battles
  • 1
  • [1BP]
  • Member since:
    03-11-2016
Witam,
niestety gdy w danej rozgrywce wylosowane zostaną czołgi francuskie to po krótkiej chwili wgrywania nowej bitwy gra wyłącza się. Gdy losowane są czołgi innych nacji to wszystko jest w porządku.
Gdy przeglądam drzewko francuskie technologiczne to gra pokazuje, że mam odblokowany czolg IX trieru (co jest błędem gdyż nie mam nawet zaczetej tej ścieżki) lecz gdy chcę go kupić to wyrzuca mnie do pulpitu.
Gram głównie na telefonie.

pozdrawiam ,
Tomek

Mati_3007 #13 Posted 23 February 2017 - 11:21 AM

    Sergeant

  • Player
  • 9263 battles
  • 323
  • [F47]
  • Member since:
    01-19-2017
Bezsensowne rekoszety haubicą 105mm na 3 tierach z HEAT... szkoda gadać... nawet od lekkich smuga leci do góry

AMX 40

quack :D


Vespac #14 Posted 23 February 2017 - 12:45 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 42573 battles
  • 2,125
  • [VOLOS]
  • Member since:
    04-08-2015

Misje, godzina 13:37, eh

 

Posted Image

 

P.S. to wszystko wina Krzyska P. bo zarzucił całe forum jaka to V francuska jest super do tego wytukając WG, że to błąd, no to teraz siedza i mu nerfa walą...


Wyszedłem na pole spozirać se na dwór a tu chała:

- ping pong, skacze jak piłecza Grubbie, po 2 flaszkach...

- troszkę błędów, nieistotnych, szkoda czasu na hulacke...

- hajs, hajs..., za trenowanie hajs, za turniej hajs a gwarzyli, że free-to-play...

i kto tu jest huncwot?


krzysztofpasternak19 #15 Posted 23 February 2017 - 03:57 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 694 battles
  • 937
  • Member since:
    12-25-2014
XD. Nie ma za co. Ja na RU jakoś normalnie mogę grać.

so_mar #16 Posted 24 February 2017 - 03:06 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 11006 battles
  • 1,682
  • [GRZYB]
  • Member since:
    12-02-2012
Celownik nadal ma skłonność do uciekania w górę,niezależnie od trybu celowania i ustawień czułości kamery i sterowania.

Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!


pedziwiatrus2 #17 Posted 24 February 2017 - 03:45 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 34556 battles
  • 28
  • [GRZYB]
  • Member since:
    01-25-2015

No wiec chcialbym zgosic zgloszenie.

1.opis

Nie moge wyslac samolotu. Okretu zreszta tez.

 

2.krok po kroku

Wchodze normalnie do gry. Hangar. Szukam samolotu zwiadowczego-nie ma. Szukam jakiegokolwiek samolotu-nie ma. Szukam krazownika-tez nie ma.

 

3.wynik

Jestem sfrustrowany, bo gdybym mial samolot, to latal bym sobie bez stresu nad polem bitwy. Nie martwil bym sie o absurdalne rykoszety od papieru, strzaly za zero z triumfalnym "jeszcze jeden i bedzie nasz", ani tez o losowania w ktorych gram przeciw 13 przeciwnikom...

 

4.oczekiwany wynik

Samolot powinien sie znalezc! Krazownik zreszta tez.

Co prawda jest Yamato-ale raz ze to pancernik, dwa ze niepodobny do siebie, a trzy- pilnuje go gumowa kaczuszka. Jest tez lodz podwodna ale zepsuta.

 

5. Detale techniczne

Blad wystepuje, odkad na OFICJALNYM forum WoT Blitz, z postu OFICJALNEGO pracownika WG dowiedzialem sie, ze w tej grze moge latac krazownikiem i plywac samolotem, lub whatever. Wczesniej nie wystepowal- bo o tym nie wiedzialem.

 

Mam nadzieje ze w sposob zadowalajacy opisalem problem. 

Licze na szybkie, pozytywne zalatwienie tej sprawy. Mam juz kilka miejsc w garazu przygotowane na oba typy pojazdow.

Z powazaniem.

(Podobnym zreszta, jak Panstwo maja w stosunku do nas) .

 



krzysztofpasternak19 #18 Posted 24 February 2017 - 06:37 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 694 battles
  • 937
  • Member since:
    12-25-2014
No w sumie ja też nie mam żadnego samolotu w garażu :-/. Według pewnego pracownika WG powinien być. Szkoda

Locust_PL #19 Posted 24 February 2017 - 07:12 PM

    Sergeant

  • Player
  • 12539 battles
  • 497
  • [VOLOS]
  • Member since:
    04-25-2016

Błędy misji

1. Opis

Po resecie misji rozegrałem pierwszą bitwie w trybie spotkaniowym na mapie Kopalnia i zaliczyło mi misję w trybie dominacji.

2. Odtworzenie własnych kroków

Rozegrać bitwę/ tryb spotkaniowy/spełnić warunki misji poza podstawowym.

3. Wynik

Zalicza misje Dominacja USA.

4. Oczekiwany wynik

Zaliczenie misji po wykonaniu zadania w odpowiednim trybie.

5. Detale techniczne

Czas pojawienia się błędu 19:53.

 


Edited by Locust_PL, 24 February 2017 - 07:15 PM.


MichalOlb #20 Posted 24 February 2017 - 08:45 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10976 battles
  • 130
  • [_I_]
  • Member since:
    07-23-2016

A podobno zablokowali możliwość pisania na czacie po zniszczeniu.

 







Also tagged with 3.6

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users