Jump to content


Intel HD 4600 - Jak z wydajnością w WoTB?


  • This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

animatiW #1 Posted 11 August 2017 - 08:41 PM

    Sergeant

  • Player
  • 22935 battles
  • 344
  • [N4N]
  • Member since:
    03-15-2013

Przygotowuję się do oddania mojej obecnej karty grafiki na gwarancję. W czwartek ma przyjechać kurier więc od tego momentu pozostaje mi zintegrowana z procesorem i5 4690k.

Ktoś ma doświadczenie z tą grafiką podczas gry w WoT Blitz? Jak z wydajnością, można grać?

 


Edited by animatiW, 11 August 2017 - 08:41 PM.


Tajfun403 #2 Posted 11 August 2017 - 09:06 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 11288 battles
  • 1,386
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014
Blitz był robiony pod telefony, a w tych czasach przeciętne telefony nie mają jeszcze dedykowanych kart graficznych więc pewnie będzie ok, ja mam GT8600 512 i w HD na maksimum mam spokojnie stabilne 60, z integrą może nie pograsz na full przekraczając licznik ale z pewnością da się grać ;)

Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


animatiW #3 Posted 11 August 2017 - 09:20 PM

    Sergeant

  • Player
  • 22935 battles
  • 344
  • [N4N]
  • Member since:
    03-15-2013

View PostTajfun403, on 11 August 2017 - 09:06 PM, said:

... ja mam GT8600 512 i w HD na maksimum mam spokojnie stabilne 60...

Też miałem poprzednio tę kartę :D Wydajnościowo było podobnie a nawet chyba troszkę lepiej na HD 4600. Mogę zejść nawet do minimum oby dało się grać :) 

Dzięki za jakieś info.


Edited by animatiW, 11 August 2017 - 09:21 PM.


Norri_2016 #4 Posted 12 August 2017 - 06:28 AM

    Private

  • Player
  • 9120 battles
  • 8
  • [PLND]
  • Member since:
    10-21-2016
powinno byc full hd stale 60 z wszystkim na maxa , mimo ze to integra nie jest jakas tragiczna jak jej poprzedniczki typu x3100

SinglePL #5 Posted 12 August 2017 - 11:36 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 6382 battles
  • 850
  • Member since:
    11-02-2015

View PostanimatiW, on 11 August 2017 - 09:20 PM, said:

Też miałem poprzednio tę kartę :D Wydajnościowo było podobnie a nawet chyba troszkę lepiej na HD 4600. Mogę zejść nawet do minimum oby dało się grać :) 

Dzięki za jakieś info.

 

GTX 1080 albo 1060. Polecam

Tajfun403 #6 Posted 12 August 2017 - 11:40 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 11288 battles
  • 1,386
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014

View PostSinglePL, on 12 August 2017 - 12:36 PM, said:

 

GTX 1080 albo 1060. Polecam

 

Po co 1080 na taką grę? Jak i tak jest ograniczenie do 60 FPS?

Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


animatiW #7 Posted 12 August 2017 - 02:58 PM

    Sergeant

  • Player
  • 22935 battles
  • 344
  • [N4N]
  • Member since:
    03-15-2013

View PostSinglePL, on 12 August 2017 - 11:36 AM, said:

 

GTX 1080 albo 1060. Polecam

 

Tylko po co? :) Ja nie kupuję nowej grafiki tylko oddaję na gwarancję bo na ekranie paski wychodzą...

 

PS: A 1070 to nie? :D


Edited by animatiW, 12 August 2017 - 02:59 PM.


MichalOlb #8 Posted 14 August 2017 - 08:28 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10925 battles
  • 128
  • Member since:
    07-23-2016
Ja przed kupnem karty graficznej grałem na HD 630 w full ustawieniach przy 61 FPS (czasami 62).

MichalOlb #9 Posted 14 August 2017 - 08:33 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10925 battles
  • 128
  • Member since:
    07-23-2016

View PostSinglePL, on 12 August 2017 - 11:36 AM, said:

 

GTX 1080 albo 1060. Polecam

 

Kuźwa przeca to nie uciągnie tej gry! Do tej gry min 4xTitan Xp i Core i9-7920x aby jakoś to działało.

Tajfun403 #10 Posted 15 August 2017 - 11:21 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 11288 battles
  • 1,386
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014

View PostMichalOlb, on 14 August 2017 - 09:28 PM, said:

Ja przed kupnem karty graficznej grałem na HD 630 w full ustawieniach przy 61 FPS (czasami 62).

 

Z tym że ta gra ma chyba blokadę na 60 :P

Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


SinglePL #11 Posted 15 August 2017 - 06:49 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 6382 battles
  • 850
  • Member since:
    11-02-2015

View PostMichalOlb, on 14 August 2017 - 08:33 PM, said:

 

Kuźwa przeca to nie uciągnie tej gry! Do tej gry min 4xTitan Xp i Core i9-7920x aby jakoś to działało.

 

Dziwne, i9 jeszcze nie wyszła. lel

animatiW #12 Posted 15 August 2017 - 08:21 PM

    Sergeant

  • Player
  • 22935 battles
  • 344
  • [N4N]
  • Member since:
    03-15-2013

1. Gra ma blokadę 60 FPS

2. i9 jeżeli nie miały jeszcze premiery to testy jak najbardziej są

3. Nie kupuję karty graficznej

4. Właśnie od dwóch dni testuję HD 4600 i gra działa bezproblemowo. 

 

Dzięki.


Edited by animatiW, 15 August 2017 - 08:22 PM.


MichalOlb #13 Posted 16 August 2017 - 09:57 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10925 battles
  • 128
  • Member since:
    07-23-2016

View PostSinglePL, on 15 August 2017 - 06:49 PM, said:

 

Dziwne, i9 jeszcze nie wyszła. lel

 

Na allegro już widziałem ofertę z I9 :P Ale nikt nie kupił.

MichalOlb #14 Posted 16 August 2017 - 10:02 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10925 battles
  • 128
  • Member since:
    07-23-2016

View PostTajfun403, on 15 August 2017 - 11:21 AM, said:

Z tym że ta gra ma chyba blokadę na 60 :P 

 

 

Nie wiem dlaczego tak mam skoro jest blokada na 60.


Edited by MichalOlb, 16 August 2017 - 10:03 PM.


animatiW #15 Posted 16 August 2017 - 11:07 PM

    Sergeant

  • Player
  • 22935 battles
  • 344
  • [N4N]
  • Member since:
    03-15-2013

Bo czasami silnik przepuści jedną lub dwie klatki, co nie zmienia faktu że blokada się znajduje.

 

Zaczynamy odchodzić od głównego tematu i spamić. Temat do zamknięcia.


Edited by animatiW, 16 August 2017 - 11:08 PM.


Tajfun403 #16 Posted 17 August 2017 - 09:41 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 11288 battles
  • 1,386
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014

View PostMichalOlb, on 16 August 2017 - 11:02 PM, said:

 

 

Nie wiem dlaczego tak mam skoro jest blokada na 60.

 

Jest blokada na 60 ale w liczniku zawsze są odchylenia o 1-2 w tą lub w tą

Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


Daroo2017 #17 Posted 27 August 2017 - 02:39 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    01-23-2017

Zamykam (na życzenie autora).

[closed]






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users