Jump to content


Brak miejsca na IOS


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

eldcar #1 Posted 01 November 2017 - 03:45 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 25804 battles
  • 70
  • Member since:
    12-29-2014

Witam 

Dawno w wota nie grałem i chciałem troszke odświeżyć swoje zdanie na temat tej „przyjemności”. Jednakże, próby pobrania apki z appstore, kończą sie komunikatem o braku miejsca na urządzeniu. Po raz pierwszy przy prôbie pobrania miałem ok 3,5gb wolnego miejsca, w sklepie jest informacja, że gra wymaga 2,8gb przestrzeni. Stwierdziłem ok, apka musi mieć gdzie manewrować, system też musi mieć jeszcze troche dla siebie. Przy kolejnych próbach i jednoczesnym wyrzuceniu paru apek i sporej ilości zdjęć wyrobiłem 6,1gb wolnego miejsca w pamięci telefonu. Jednak jakże by inaczej dalej nie jest to satysfakcjonująca przestrzeń dla apki, która w czasie downloadu z 9,9gb używanej przestrzeni robi 16g.

Tak więc, przechodząc do meritum. 

O chvj chodzi, da sie zagrać w tą gre, czy mam sie iść uczyć majzy do kolokwium i porzucić kariere progamera xd



Tajfun403 #2 Posted 01 November 2017 - 06:15 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 10272 battles
  • 1,373
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014

Tak na przyszłość, gb jest 8 razy mniejsze od GB więc patrz na jednostki ;) 1GB = 8gb.

Odnośnie tematu, nie mam iOSa więc nie zajmę swojego zdania. Moja wersja WoTBa na Steam zajmuje niecałe 4GB, a odnośnie tego że potrzebuje wiele więcej miejsca to może to nie być tyle wina gry co AppStore, Google Sklep też potrzebuje parę razy więcej miejsca niż zajmuje apka.


Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


eldcar #3 Posted 01 November 2017 - 06:40 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 25804 battles
  • 70
  • Member since:
    12-29-2014

Nie wiem czym sie różni niby to gb GB, ale dla każdego normalnego człowieka jest zrozumiałe o co mi chodzi. 

No i dzięki za reszte komentarza w stylu „ nie wiem ale sie wypowiem „ powtarzającą moje rozważanie.



Tajfun403 #4 Posted 02 November 2017 - 03:36 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 10272 battles
  • 1,373
  • [TSSPL]
  • Member since:
    11-25-2014

View Posteldcar, on 01 November 2017 - 07:40 PM, said:

No i dzięki za reszte komentarza w stylu „ nie wiem ale sie wypowiem „ powtarzającą moje rozważanie.

View PostTajfun403, on 01 November 2017 - 07:15 PM, said:

nie mam iOSa więc nie zajmę swojego zdania.

Czytanie trudna sztuka być


Tajfun403

 

Obywatelski PROTEST przeciwko systemom gry!

____ _______Nie dajmy się_______ _ _

_WG_SPISEK, BUG CZY USTAWKA 


ElektronicznyUllai #5 Posted 02 November 2017 - 05:53 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 5343 battles
  • 213
  • [P_0_P]
  • Member since:
    02-05-2016

View Posteldcar, on 01 November 2017 - 06:40 PM, said:

No i dzięki za reszte komentarza w stylu „ nie wiem ale sie wypowiem „ powtarzającą moje rozważanie.

Jeśli mam być szczery to nie wiem po jakiego kloca, zamieszczasz tu ten temat. Rozumiem, że chcesz pochwalić się swoim intelektem i wiedzą na temat wszystkiego, lecz z drugiej strony czego oczekujesz od małej grupki społeczności (podkreślam) Polskiego forum WoT Blitz. Jeśli oczekujesz odpowiedzi to poszukaj sobie na forach o telefonach, pamięci w urządzeniach mobilnych itp. Sam powiedziałeś, że jesteś programatorem, więc powinieneś siedzieć na właśnie takich forach. Czego ty oczekujesz od ludzi, którzy grają w grę pt World of Tanks Blitz? Idź Pan gdzieś!



naceroth #6 Posted 02 November 2017 - 10:19 PM

    Sergeant

  • Player
  • 7422 battles
  • 277
  • [GRZ_B]
  • Member since:
    08-23-2015

View PostElektronicznyUllai, on 02 November 2017 - 06:53 PM, said:

 Czego ty oczekujesz od ludzi, którzy grają w grę pt World of Tanks Blitz? Idź Pan gdzieś!

 Przypuszczam, że oczekuje, że ktoś mogl mieć podobny problem i może znać rozwiązanie. Szukanie tego typu odpowiedzi na forach gier jest logiczne i normalne. Szczególnie, że nie do końca wiadomo, czy to wina gry czy telefonu.

 

@eldcar: zgłoś problem do supportu, może zaradzą. Na pewno prędzej niż my, niedobitki polskiej społeczności, bo najwyraźniej nikt z nas się z takim problemem nie spotkał. I jeżeli jesteś juz na etapie kolokwiów na drodze kariery "programera", to dowiedz się jaka jest różnica pomiędzy bitem i bajtem, bo taka niewiedza na tym poziomie zaawansowania to troszkę wstyd;-)



so_mar #7 Posted 03 November 2017 - 06:29 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 9198 battles
  • 1,571
  • [GRZYB]
  • Member since:
    12-02-2012
Ale kolega chce porzucić karierę PROGAMERA,tak na moje to chodzi o zostanie fioletem.

Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania!


naceroth #8 Posted 03 November 2017 - 03:16 PM

    Sergeant

  • Player
  • 7422 battles
  • 277
  • [GRZ_B]
  • Member since:
    08-23-2015
Aaa, progamera... Tak to jest, mój mózg postanowił sobie zrobić z tego wyrazu "programera". Mój błąd, przepraszam.

GregZorba #9 Posted 30 November 2017 - 11:58 AM

    Private

  • Player
  • 83 battles
  • 1
  • Member since:
    07-20-2012
ja gram na macbooku air, ale domyślam się, że chodzi o iphona




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users