Jump to content


Pravé myšítko - proč nezapíná autoaim?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

PaiaTPC #1 Posted 25 December 2017 - 02:08 PM

    Sergeant

  • Player
  • 8624 battles
  • 354
  • [CSGH]
  • Member since:
    04-30-2016

Jelikož jsem se zdravě naštval na prapodivnou nefunkčnost PMT, kvůli čemuž mě už mockrát zabili, napsal jsem konečně na podporu, ať podaj vysvětlení. Jestli mi napíšou, zkopčím pak odpověď sem...

 

Zdravím. Hraju Blitz na PC (Win7, Steam ) víc než rok a dosud jsem nepochopil jak vlastně funguje (či nefunguje) pravé myší tlačítko (dále PMT ) na aktivaci autoaimu (dále AA ). A jelikož jsem v poslední době kvůli jeho prapodivný nefunčnosti (či nepochopení funkčnosti, nikde není žádná nápověda co a jak to dělá ) prohrál spoustu bitev, naštvaně píšu dotaz na podporu...
Dá se vůbec někdy spolehnout na to, že AA se zapne na první a jediný klik PMT? V 99% případů musím klikat 3x, aby se mi cíl uzamknul do zaměřovače, což při pohybu mém i cíle je úkol téměř nadlidský, ale jsou s tím problémy i když jsou vozidla v klidu a nezakrývá je terén.
Všiml jsem si, že se všelijak mění i HUD zaměřovače, někdy je zelená jenom ta tečkovaná kružnice (ta rozptylová ), jindy zezelenají i ty dvě vnější plné stavové čtvrtkružnice. Jenže vůbec nemám tušení, co to znamená. Taky to vypadá, že pokud probíhá nabíjení, nejde zapnout AA, ale tím si nejsem úplně jistý, protože než to zmáčknu 3x, je většinou nabito (u těch, co nabíjejí rychle ). Nebo mám dojmy, že se AA zapne jen na první výstřel a po něm se zase vypne, ale protože Blitz neukládá replaye, nemůžu si to dodatečně ověřit.
Můžete mi na toto odpovědět? Případně vytvořit nějaký oficiální help pro AA? Na webu totiž toto úplně chybí (neumím cizí jazyky, ale pokusil jsem se to hledat jako "autoaim" či "auto aim" ) a před pár měsíci to nebylo ani na českým fórum. Na cizí jsem z pochopitelných důvodů nešel...

 

 

edit: zase hlavy místo konců závorek!!!!!


Edited by PaiaTPC, 25 December 2017 - 02:09 PM.


Slovenskoooooooooo #2 Posted 26 December 2017 - 09:37 AM

    Senior Sergeant

  • Community Contributor
  • 15418 battles
  • 611
  • [CB-CZ]
  • Member since:
    10-20-2015

AA funguje dobre, to len ty to zle používaš, prípadne si to len nepochopil.

 

Funguje to takto:

Ty vidíš zameriavací kruh a takú malú šípku ^ ... na tank ktorý chceš zamerať autoaimom, musíš zamerať tou šípkou a v tej chvíli musí byť tank obalený zelenou linkou. Ak klikneš v tento moment pravým tlačítkom, tak sa aktivuje AA.

Tank ktorý chceš zamerať, musíš vidieť, stačí kúsok, delo.. teda ten kruhový zameriavač môže byť kľudne  v tej chvíli úplne inde, dôležitá je tá malá šípka ^.

 

Ty určite na ten tank ukazuješ zameriavacím kruhom a len občas ho trafíš aj tou šípkou, preto ti ho zameria len občas na 3x... lebo si sa náhodou trafil... keď si dáš na to pozor a budeš vedieť, že ho potrebuješ zamerať tou šípkou, tak zistíš, že to funguje.

 



PaiaTPC #3 Posted 26 December 2017 - 11:07 AM

    Sergeant

  • Player
  • 8624 battles
  • 354
  • [CSGH]
  • Member since:
    04-30-2016

neboj, tak blbej nejsem, jasně že zaměřuju stříškou ^ a musí bejt červenej obrys, tedy viditelná část...

jde o to, že to nejde na první klik zapnout ani když kroužíme 30 m kolem sebe a je snadný udržet ^ uvnitř nepřítele a to jsou ty momenty, kdy mě to vytáčí do ruda, páč většinou kvůli tomu chcípnu první



PaiaTPC #4 Posted 02 January 2018 - 02:11 PM

    Sergeant

  • Player
  • 8624 battles
  • 354
  • [CSGH]
  • Member since:
    04-30-2016

přikládám dosavadní "dopisování" s podporou...

 

Odpovědi

 
Karel Kovář

Dobrý den PaiaTPC,

děkujeme za kontaktování Wargaming.net zákaznické podpory a velice se omlouváme za vzniklou prodlevu.

Nejedná se vyloženě o Auto-Aim. Funkce funguje jen k "uzamčení" cíle, tudíž nemusíte konstantně mířit na vozidlo, nicméně pokud je vozidlo v pohybu, tato funkce Vám již moc užitečná nebude.

Kdyby se jednalo o "automatické" míření, tak by to bylo již proti pravidlům, tato funkce funguje pouze jako pomoc a ulehčení v bitvě, nicméně ji musíte využít v ten pravý moment.

Bohužel zde není žádná oficiální příručka, jak tato funkce funguje. Vysvětlení naleznete ve výcviku ve hře.

Děkuji Vám za Vaše pochopení a přeji Vám hezký zbytek dne.

V případě jakýchkoliv dalších dotazů nás neváhejte znovu kontaktovat.

S pozdravem,

Karel Kovář

Wargaming.net Customer Service Representative
EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

Help us improve our service! Fill in the survey and watch us grow.
Pomožte nám zlepšit naše služby! Vyplňte dotazník a sledujte náš pokrok.

 
 
 
PaiaTPC
Dobře, jde tedy o uzamčení cíle, ale to je jen terminus technikus. Já chci jen vědět, proč v jakých kterých okamžicích či situacích dojde či nedojde k tomu uzamčení i když mám ^ prokazatelně na cíli a mačkám PMT, jestli to ovlivňuje probíhající nabíjení, pohyb či klid tanku nebo věže, pohled shora či odstřelovací atd., to výcvik rozhodně nevysvětluje. Těžko se to dá vypozorovat, když je ve hře tolik proměnných. Nechť to vysvětlí programátor rutiny.
 
 
 
Daniela Vesela

Dobrý den,

děkujeme za Vaší odpověď.

Zaměřovač by měl výt aktivní.

Zkuste prosím následující postup a to, že hru odinstalujete a smažete cache. Poté hru znovu nainstalujte.
Postup, jak odstranit cache naleznete zde

Tento postup by měl pomoci odstranit tyto potíže.

Pokud Váš problém stále přetrvává, nebo byste měl jakékoliv další otázky nebo pochybnosti, neváhejte nás kontaktovat.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Daniela Vesela

Wargaming Customer Service

EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

Your feedback matters! Please fill in our survey once this issue is resolved.
Na Vaší zpetné vazbe záleží! Jakmile bude Váš problém vyrešen, vyplnte prosím náš dotazník.

 
 
 
PaiaTPC
Paní Danielo Veselá, kdybyste si pročetla celý případ, zjistila byste, že se jedná o verzi pro PC ze Steamu, nikoli o verzi pro mobilní zařízení. Vaše odpověď je tedy absolutně mimo mísu.
 
 
 
Karel Kovář

Dobrý den PaiaTPC,

děkujeme za reakci na naši odpověď.

Zaslali jsme Váš report k bližšímu přezkoumání našim specialistům.

Budeme Vás kontaktovat prostřednictvím tohoto ticketu hned, jakmile bude dostupné řešení.

Prozatím s přáním hezkého dne,

Karel Kovář

Wargaming.net Customer Service Representative
EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

Help us improve our service! Fill in the survey and watch us grow.
Pomožte nám zlepšit naše služby! Vyplňte dotazník a sledujte náš pokrok.

 
 
 
Daniela Vesela

Dobrý den,

děkujeme za Vaší odpověď.

Můžete prosím potvrdit, že k problému dochází i poté, co jste hru reinstaloval?

Prosím dejte nám vědět, pokud Váš problém stále přetrvává.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Daniela Vesela

Wargaming Customer Service

EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

Your feedback matters! Please fill in our survey once this issue is resolved.
Na Vaší zpetné vazbe záleží! Jakmile bude Váš problém vyrešen, vyplnte prosím náš dotazník.

 
 
 
PaiaTPC
K jevu dochází pořád a mám pocit, že to není ani tak chyba, jako spíš nezdokumentovaná vlastnost či funkce, že to závisí na aktuálním okamžiku stavu tanku (nabíjení versus nabito nebo zda není tank těsně po zásahu a opravuje se ) a nelze se o tom nikde dočíst.

Radši jsem pořídil obrázky. Někdy po stisku pravého myšítka (a ten stisk 100% funguje, není chyba v myši ) se udělají jen ty drobné zelené paprsky v úhlech 22,5° a automíření se nezapne, nicméně kruh rozptylu malou chvilku cíl sleduje, řádově jen sekundy. Jindy se krom paprsků zeleně vybarví i dvě čtvrtkružnice a automíření se zapne a cíl sleduje, dokud se "neodspotí" nebo nezničí.
Viz foto:
paprsky - https://www.imgup.cz/images/2018/01/02/20180102143155_1.jpg
čtvrtky - https://www.imgup.cz/images/2018/01/02/20180102143158_1.jpg

Zkrátka pídím se celým tímhle hlášením jenom po tom, abych se dozvěděl, za jakých situací a proč dochází k těm dvěma ukázaným stavům, když totiž na první stisk PMT dojde jen na paprsky, pak se musí PMT zmáčknout podruhé či potřetí, aby se automíření zamklo.
Podotýkám, že si dávám bedlivý pozor, aby " ^ " byl uvnitř červeného obrysu, na stojících cílech se to dodržet daří velmi snadno a i přesto vznikají ty dva rozdílné stavy.


scrambler71 #5 Posted 04 January 2018 - 07:07 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 16994 battles
  • 1,198
  • Member since:
    12-18-2016

Čau, nechci si hrát na chytrýho, ale vidím že používáš MODy ... tak bych vážně nejdřív hru nainstaloval znovu na čisto bez modů.

Pokud to bude dělat i tak, a jseš si fakt jistej funkčností myši samotné, tak nevím. každopádně se mi stává že občas ve hře přestane fungovat tlačítko střelby, asi zkolabuje něco mezi win vladačem a klientem hry, ... vždy pomůže skočit ve hře do nastavení a hned vyskočím zpátky do hry a opět funguje ( proto možná někteří střílí do nikam hned po přihlášení do hry aby zjistili jestli střelba funguje, když to zjistíš až když narazíš na soupeře, je to nepříjemný )

Možná mne napadlo zkusit tu funkci namapovat na jiný tlačítko myši (pokud máš herní )  nebo klávesu na klávesnici..jestli to bude taky zlobit

Každopádně je to otravný :coin:


Edited by scrambler71, 04 January 2018 - 07:09 AM.


esprit_cz #6 Posted 05 January 2018 - 06:14 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 41266 battles
  • 5,111
  • [SCRY]
  • Member since:
    02-02-2015
Nehraješ náhodou přes Steam? Jaký máš PC? O víkendu jsem byl u kamaráda a chtěl nainstalovat Blitz do NTB. Na Store to napsalo, že nemá sys. požadavky, protože nemá win 10. Tak jsme to vzali přes Steam. Tam to šlape, ale zase blbne zaměřování


scrambler71 #7 Posted 08 January 2018 - 11:01 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 16994 battles
  • 1,198
  • Member since:
    12-18-2016
Aha, tak já taky hraju steam na W8, no možná ten steam může i za to že hraju čím dál hůř     :harp:

esprit_cz #8 Posted 09 January 2018 - 09:28 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 41266 battles
  • 5,111
  • [SCRY]
  • Member since:
    02-02-2015
Já nejsem žádný IT expert, ale jdu na to logickou cestou. Když nemáš požadované HW, obcházíš to, nemůžeš čekat, že vždy ta hra poběží úplně dokonale! A když vezmeš kolik je mobil. zařízení,  taky to všem neběží stejně a dokonale.

Edited by esprit_cz, 09 January 2018 - 09:30 AM.


scrambler71 #9 Posted 09 January 2018 - 10:35 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 16994 battles
  • 1,198
  • Member since:
    12-18-2016
to byl spíš souhlas ....  když originál je pro W10, zajímalo by mne jestli si to steam upravuje sám, nebo jim to WG dělá na zakázku ..

Edited by scrambler71, 09 January 2018 - 10:36 AM.


PaiaTPC #10 Posted 10 January 2018 - 04:26 PM

    Sergeant

  • Player
  • 8624 battles
  • 354
  • [CSGH]
  • Member since:
    04-30-2016

View Postscrambler71, on 04 January 2018 - 08:07 AM, said:

Čau, nechci si hrát na chytrýho, ale vidím že používáš MODy ... tak bych vážně nejdřív hru nainstaloval znovu na čisto bez modů.

Pokud to bude dělat i tak, a jseš si fakt jistej funkčností myši samotné, tak nevím. každopádně se mi stává že občas ve hře přestane fungovat tlačítko střelby, asi zkolabuje něco mezi win vladačem a klientem hry, ... vždy pomůže skočit ve hře do nastavení a hned vyskočím zpátky do hry a opět funguje ( proto možná někteří střílí do nikam hned po přihlášení do hry aby zjistili jestli střelba funguje, když to zjistíš až když narazíš na soupeře, je to nepříjemný )

Možná mne napadlo zkusit tu funkci namapovat na jiný tlačítko myši (pokud máš herní )  nebo klávesu na klávesnici..jestli to bude taky zlobit

Každopádně je to otravný :coin:

 

View Postesprit_cz, on 05 January 2018 - 07:14 AM, said:

Nehraješ náhodou přes Steam? Jaký máš PC? O víkendu jsem byl u kamaráda a chtěl nainstalovat Blitz do NTB. Na Store to napsalo, že nemá sys. požadavky, protože nemá win 10. Tak jsme to vzali přes Steam. Tam to šlape, ale zase blbne zaměřování

 

ty dva tři mody (barevný ikony v seznamech a kruhy v mapě ) mám teprv poslední 3 měsíce, ale s tím uzamykáním cíle zápasím celej rok a čtvrt, co to hraju...

 

HP CPQ dc5750 Small Form Factor (desktop low profile, výběr grafáren byl tedy dost omezenej místem i jen 250W zdrojem bez konektorů pro grafárnu ), z původní podoby vylepšenej na maximum, takže Athlon64x2 6000+, 8 GB DDR2@800, Radeon HD 6350 512MB, dva plotnový hdd 320 a 750 GB, lcd 22" 1400×1050 a 19" 1280×1024, DVD+-RW/RAM, laserová tiskárna č/b, usb hub, flešky a čtečka paměťovejch karet (ne vždy zapojený, samozřejmě ), 2x leadtek dongle h usb tv tuner, klávesnice kabelová ps/2 Genius s vyšším zdvihem (kdysi standard, dnes kdovíproč letí nízkej, notbukovej, což je děs běs ), myš bezdrátová Logitech M325 s naklápěcím kolečkem, reproduktory 2.1, Win7 64bit, Blitz tedy ze Steamu

 

s hw tlačítkama myši nikdy nikde žádný problémy, spolehlivost 100%, ani se mi nikdy nestalo, že by střelba nešla na první klik, hra evidentně 100% reaguje i na pravý tlačítko, jen prostě někdy nezamkne cíl na první klik v nějakejch spešl situacích, který se mi nepodařilo v tý rychlosti dekódovat...

 

 

no a poslední odpověď z podpory, která vlastně vůbec nic neřeší:

 

Karel Kovář

Dobrý den PaiaTPC,

děkujeme za reakci na naši odpověď.

Velice se omlouváme za zpoždění.

Uzamčení cíle může být ovlivněno pohybem, ale nikoliv nabíjením. Nejlepší je při uzamčení cíle zůstat v klidné pozici, aby došlo k zachování pozice.

Nicméně pokud se nepřátelský tank bude pohybovat, nebudete moci cíl opět uzamknout tak jednoduše.

Bohužel žádná příručka kromě herní zkušenosti zde není.

Děkuji Vám za Vaše pochopení a přeji Vám hezký zbytek dne.

V případě jakýchkoliv dalších dotazů nás neváhejte znovu kontaktovat.

S pozdravem,

Karel Kovář

Wargaming.net Customer Service Representative
EU Wargaming Support - Follow us on Twitter

Help us improve our service! Fill in the survey and watch us grow.
Pomožte nám zlepšit naše služby! Vyplňte dotazník a sledujte náš pokrok.



padik32 #11 Posted Today, 05:46 PM

    Private

  • Player
  • 4001 battles
  • 4
  • [HUDBA]
  • Member since:
    09-01-2014
Je mi to jasné , že víš už jak na to a nejspíš i funguje po 2 lůeetch.. Jinak to funguje úplně primitivně. Zamíříš na nepřátelský tank a pr. myší klikneš něj, a když se povede, ozve se ti hláška. Pokud ne, tak jsi musel minout tank, mockrát se mi to stalo při akci. Ale jinak bych to spojoval  s těmí módy nejspíš.  Jinak hraju přes steam a vpohodě.

Edited by padik32, Today, 05:50 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users