Ahoj komunito, už nepatřím mezi mladé kluky, ale stále si snažím namlouvat, že mladý jsem. Věk se bohužel zastavit nedá a když se v domácnosti člověk nudí, tak má touhu najít si něco, vyjma koníčků jako sport, jiného. Třeba hru. Dnes má člověk mnoho možností jak trávit svůj volný čas. Pro mne osobně vždy byla na prvním místě rodina, práce a až poté hry. Nikdy jsem hru nehrál, proto abych v ní něčeho dosáhl, protože člověk co má bohatý osobní život, nemá potřebu si něco dokazovat ve hře. Hraji ji pro zábavu.
Pročítal jsem zde několik náhodně vybraných vláken a celkem se mi nelíbí jak jsou zde nováčci škatulkováni, pomlouváni ze strany některých zkušených hráčů. Ne vždy totiž nováček může za chyby a už vůbec nejsou všichni stejní. Problém začíná už v počátku, kdy se kluk nebo dívka přihlásí do hry. Ne každý ví, že existuje něco jako forum a ne každý, ikdyž tuší, že existuje na něj přijde. Což není ostatně jeho chybou. Většina her pro získání nových hráčů, udělá cokoli na úkor kvality. Protože pokud má nováček dostatek peněz a není mu jich líto cpát do hry, udělá to co mu přijde nejjednoduší. Tanky si koupí aniž by věděl jak hrát. A tímhle vzniká první problém, který následně vyvozuje problém druhý.
Který jsem nazval ponižování, urážení při bitvě na úkor pomoci. Zde se nejedná o mě, ale jen vypisuji své postřehy ze hry. Pohledem nezaujatého nováčka. Velikost hráče neurčuje jeho neslušné chování během bitvy, počet odehráných bitev, nebo dmg, ale jsou i důležitější věci, které některým zkušeným hráčům chybí. Těm říkám: tolerance, pochopení, ochota pomoci a poradit.
Jen opravdu velký hráč se dokáže oprostit od nadávek a urážek a pro mnohé je to nemožný a velmi těžký úkol.
Dalším problémem s kterým se nováček setká jsou nesmyslná pravidla klanů pro přijetí nových hráčů. Většině klanů jde totiž o kvalitu hráče, ale už nehledí na osobnost a charakter a na fakt, že i z průměrného nebo podprůměrného se dá udělat skvělý hráč. Chce to jen více času. Je to jako v životě. Když majitel firmy přijímá nové zaměstnance. Někomu stačí pul hodiny, někomu tři hodiny a někomu třeba den. Podstatný je ovšem fakt, že výsledek je u všech stejný. Zvládají svoji práci.
Pokud se člověk dostane do nějakého klanu, který je alespoň z poloviny aktivní, pak má vyhráno. Protože dobrá polovina klanů ve wot bliz jsou aktivní minimálně a nováček se u nich nic nenaučí. A když má štěstí a dostane se do aktivního klanu, pak naráží na diktátorský režim a dostává se do situace kdy nesmí svobodně myslet, uvažovat a racionálně, věčně a stručně komunikovat s vedením. Nikdy jsem se v žádné hře nesetkal s tím, aby bylo popíráno svobodné myšlení jedince a fakt, že na názor má právo každý. A každý jej může slušnou formou vyslovit. Ovšem zde opět narážíme - jelikož zde o tom co je slušné a není rozhoduje vedení klanu. Zažil jsem mnoho nepochopitelných situací, ale tahle je teda opravdu jedinečná. Ale nerad bych, aby to vyznělo taak, že všechny aktivní klany jsou postaveny na diktatuře. Jistě se najdou i vyjímky.
Ve výsledku tohle všechno odrazuje mnohé nováčky být lepší, protože jako jedinec je každý jiný a svou povahou originální a každý se v danné situaci zachová jinak. A abych svůj postřeh který jistě získá hodně kritiků ukončil kulantně. Volteir kdysi řekl: Nesouhlasím s tím co říkáte, ale do konce života budu hájit vaše právo to říkat. Řidte se tímhle prosím než budete neuváženě kritizovat můj článek.
Děkuji a přeji krásnou hru a pěkný den