Tak tenhle zajímavý stroj tu nemá topic, což je škoda. Tahle řada ruských stíhačů má své kouzlo, byť na malých mapách Blitzu se poněkud vytrácí. Hraní ve velkém WOT je snažší.
Hlavní faktory, které hru se SU-152 ovlivňují jsou tyto: mapa a její velikost, délka (krátkost) bitvy a MM (tím myslím spíš kvalitu hráčů.
Na malé mapě dojde velmi rychle ke spotnutí stroje, navíc houfnice po výstřelu dost demaskuje. Bitvy jsou rychlé, takže se často nestačí nastřílet dost dmg. Dlouhý reload a různorodá dmg udělovaná houfnicí často zabrátní úspěšné bitvě. A pokud jsou spoluhráči jelita, tak to znamená rychlý konec.
Jako jediné rozumné dělo vidím stockovou houfnici ML-10. Je to bezva nakládací dělo a je s ním zábava. Ale přinese také mnoho frustrace.
Zajímavé je, že přesnost je 0,5, takže žádný sniper, ale hit ratio mám 87%. To je zase výhoda malých map, že ani při snajpení se ten granát neodchýlí natolik, aby netrefil cíl. A jelikož střílím výhradně HE, tak nějakou dmg vždy udělím.
S HE není problém smést šestkové tanky jedním výstřelem, sundal jsem i KV-1S zepředu oneshotem. Na sedmičkové už potřebujete výstřelů více, ale záleží jestli střílíte zepředu nebo zboku a zezadu. Těžké tanky vyšších tierů ohlodáváte cca za 300-450. Tiger 1 se krásně zapaluje zepředu ranou do spodního plátu. Pozor na střelbu do pásů, sežerou hodně dmg. Dnes například do T34 HT zboku za 350, pásy požraly značnou část dmg, druhá rána už byla za 680 a T34 šla do garáže. AP s pene 135 nemá smysl používat, na weakspoty je to nepřesné a na papírové tanky je lepší HE. HEAT jsou dost nespolehlivé, ještě jsem je nepoužil.
Hraju s tímhle strojem dost agresivně, což také zapříčiní některé neúspěšné bitvy. Kempím jen pokud mám v bitvě 9 tier. Pro ně jste lahůdka a toho štípance za 300 si ani nevšimnou. Pancíř dokáže podržet tak do sedmého tieru, mantlet děla je dost masivní a dokáže dingat, ale není to HT a spoléhat se na to nedá. Ideální je dostat se do boků, třeba jsem takhle zhasnul Tigera II s 860 HP.
Začátek s tímhle strojem byl krásný, 5 bitev, 15 kills a 2100 avg dmg. Pak to šlo prudce dolů, teda nečekal jsem, že to udržím, ale takový sešup jsem nečekal. Spadlo to až na 1100 dmg na bitvu
. Teď už to stoupá a mám 1202 dmg na bitvu což je pořád hrozně málo a mám na čem pracovat. Ale WR mám cca 62%.
V podstatě zahraju tři typy bitev. Pěkná bitva, nastřílím, přes 2000 (zatím max 3500 dmg) a vyhrajeme. Blbý tým, padne moc rychle a nenastřílím nic. Vítězná bitva, ale já to zmrvím a nenastřílím nic, nebo si vyberu špatnou stranu a nebo nepřeje RNG. Bohužel zatím bylo více těch špatných bitev, příčiny moje agresivní hra, špatní spoluhráči a moje nešikovnost.
Každopádně už se zase staty zvedají a snad jsem si špatné období vybral.